Hooggevoelig ondernemen

Gepubliceerd op 28 januari 2019 om 15:26

Hooggevoelig zijn en een eigen onderneming starten.... er wordt nogal wat over gezegd. Als je te sensitief bent, kan je geen zaken doen. Je bent daar niet hard genoeg voor. Ga je je grenzen wel kunnen stellen? Verkopen, dat is toch niks voor jou?

Maar wel als je deze tips hanteert.

Enkele jaren gelden , in 2009 om meer specifiek te zijn, begon ik mijn eerste zaak. Ik startte een hobbyzaak met creatieve workshops. Ik wou van mijn hobby mijn beroep maken en dat moest en zou me lukken. Natuurlijk had daar een beeld bij van hoe het zou lopen en hoe het eruit ging zien. Maar toch lopen de dingen niet altijd zoals ze in ons hoofd gepland zijn.

Er kwam veel papierwerk bij kijken, ik moest dan ook nog aanwezig zijn op social media, adverteren, aankopen doen, klanten werven...

Veel kwam er op mij af, plus het feit dat ik daarbij niet het echte verkooptype ben... Ik wil niet het gevoel hebben dat ik mensen iets aansmeer.

Dus ging ik me baseren op mijn eigen H.A.P.P.Y.-methode. Want ik wou ook Happy zijn als HSP, maar zeker ook in mijn onderneming, want hier lag mijn hart.

Ik ging 5 punten centraal stellen:

Hart, Authenticiteit, passie, power, you

 1. Je HART centraal stellen. 

     Hooggevoelige ondernemers werken vanuit het hart. Verbinding maken met hun klanten of prospects is erg belangrijk hierin. De klant goed aanvoelen en kijken wat hij nodig heeft. De klant helpen vanuit het hart, voelt niet aan als verkopen. Maar je bent aan het helpen zijn/haar probleem aan te pakken en een oplossing aan te reiken.

2. Blijf bij jezelf, wees AUTHENTIEK.

     Een hooggevoelige ondernemer kan geen toneelspelen als het gaat op vlak van contacten. Je voelt aan of iets of iemand bij je past, ja dan nee.  Draag geen maskers, maar wees gewoon jezelf. laat zien waarom mensen jou zouden moeten kiezen. Just be you! Je gaat dan ook automatisch klanten aantrekken die bij je passen. Als een magneet die weet wat je wil aantrekken.

3. Werk met passie

    Hooggevoelige ondernemers kunnen enkel in hun opzet slagen als ze hun werk met plezier en fun kunnen doen. Het zijn hartwerkers, die hun passie voelen tot in hun dikke teen. Voel je je drijfveer? Voel je de passie door je aderen lopen? Wel dan ben je goed bezig? Voel je die sparkle niet, kies dan iets anders.

    Wat maakt jou gelukkig?

4. Voel de power, kracht in je

    Een zaak neerzetten is niet gemakkelijk, of het nu gaat om een winkel, coachpraktijk of horecagelegenheid, ...  Het maakt niet uit. Het is niet simpel.  Maar als je tot in je kleine teen voelt dat je er alles voor over hebt om er voor te gaan? Dan ga je stralen en branden en energie doorgeven. Laat die kracht en energie maar lekker overspatten op je klanten, dan komt het goed. Hooggevoelige ondernemers zijn over het algemeen heel krachtig, hebben een sterke visie over wat ze wel en niet willen. Juist omdat ze handelen vanuit het hart. Ze omarmen wat er toe doet in hun leven. 

5. YOU, stel jezelf centraal.

    HSP die een zaak beginnen vliegen er meteen in, ze hebben de drive, zijn overenthousiast, maar vergeten heel snel dat zelfzorg heel belangrijk is.  Ze hebben

    het nodig om op regelmatige basis bij te tanken. Batterijen opladen om daarna weer ten volle te kunnen geven.

    Belangrijk hierbij is dat je als eerste ME-TIME inlast in je agenda. Maak een werkschema op en kijk hoeveel uren je wil/ gaat werken. Plan daar tegenover ook

    de uren rust, zelfzorg in. En daar mag niet in geschoven worden. Enkel op deze manier blijf je mooi in balans en energievol.

 

Pas deze 5 punten toe in jouw bedrijf als HSP-ondernemer en je gaat zien dat je gaat stralen en helemaal HAPPY kan zijn.

Succes!

Cindy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.