7 ondersteunende essentiële oliën voor de hooggevoelige ondernemer

Gepubliceerd op 10 april 2019 om 09:35

Zoals jullie misschien al wel weten probeer ik me met zo veel mogelijk natuurlijke producten te ondersteunen in mijn hooggevoeligheid. En ik gebruik het ook regelmatig in mijn coachsessies. En één van mijn favoriete producten is essentiële olie. 

Etherische olie (ook essentiële olie genoemd) is een uniek geschenk uit de natuur. Het heeft een herstellende, beschermende, rustgevende, regenererende en therapeutische werking.

Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten.

Essentiële oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden.

Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu. Ze ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf en ziektes.

Moderne onderzoeken tonen aan dat etherische oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of verdampen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.  Wellicht heb je ooit al eens genoten van de geur van een roos of van lavendel.

Wat te denken van de geur van vers gesneden munt. In dat geval heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

 

Welke oliën kunnen je als hooggevoelige ondernemer steunen?

1. Energie en stemming: Alle citrusoliën: citroen, grapefruit, lemon, sinaasappel

Citrusoliën zijn geweldig om 's ochtends te gebruiken om je dag gelukkig en energiek te beginnen. je zal me vaak essentiële olie van citrusvruchten bij me zien dragen voor het geval ik een middag nodig heb om me op te peppen.

Hoe te gebruiken: Mijn favoriete manier om essentiële citrusolie toe te passen, is door het te mengen met draagolie en het op te warmen in mijn handen, en er aan te ruiken. Ook heeft de olie een ontvettende en reinigende functie en neem ik hem graag in de ochtend in als reiniger voor mijn lichaam. Een drupje in glas lauw water. Heerlijk! De sinaasappel maakt dan ook nog eens helemaal heppiedepeppie. Een goede start van de dag.

2. Focus en duidelijkheid: Peppermint

grijp je regelmatig naar de koffie voor een flinke portie caffeïne? Gedaan, want zeg nu eerlijk... Niets is meer zenuwslopend dan koffie. mijn hart gaat er als een wilde van te keer en het geeft me een benauwd gevoel. Ook bij jou? Wel... Zeg in plaats daarvan hallo tegen het gevoel van alertheid, scherp en toch ontspannen ,een zaligheid met pepermuntolie!

Ik ben gewoon gek van deze essentiële olie. Het is ook ontstekingsremmend en ik ben altijd op zoek naar natuurlijke remedies die ontstekingen verminderen. En de bruisende kwaliteit doet je tintelen. Dit verkoelende effect is geweldig in de zomer of als je je warm voelt, maar in de winter kan het je meer fris en tintelend doen voelen. Houd gewoon rekening met de sensatie. Bij gelegenheid zal ik wat citrus mengen voor een boost van energie en waakzaamheid. Kun je je de geur voorstellen van muntachtige sinaasappel of muntachtige citroen? Het is hemels! 

Hoe te gebruiken: ik draag dit zoals ik zou parfumeren. Ik dep een beetje op mijn polsen en wrijf ze in mijn nek, zodat ik het nog een tijdje kan ruiken. Ik verdun het met een draagolie. Dus de geur is sterk.  Of als je gewoon een beetje nodig hebt, neem een ​​langzame, lange inademing (denk aan een yoga-adem) uit hetflesje of leg je een hand op je handpalmen en cup je neus terwijl je inademt.  In mijn werkruimte vind ik het zalig om te diffusen als ik veel werk te verzetten heb: zoals de kwartaalaangifte of facturatie.

3. Stress: stress away en lavandel in combinatie met zoete sinaasappel

Angst is verdwenen! Ik voel me zo gelukkig met deze etherische oliecombinatie. Lavendel is heel ontspannend en kalmeert en zoete sinaasappel maakt je gelukkig. De perfecte combinatie als je een bijzonder stressvolle dag hebt en moet relaxen! Ik heb een product van Young Living genaamd Stress Away en bevat etherische olie van copaiba, vanille, cederhout en lavendel .

Hoe te gebruiken: Ik gebruik hem in een roll-on flesje en rol hem over hem nek, schouders en op mijn polsen om aan te ruiken. na enkele minuutjes druipt de spanning uit mijn lijf. Het is een zalig gevoel. Soms gebruik ik hem ook net voor het slapen gaan, om alle stress achter me te laten en met een gerust gevoel naar bed te gaan. Zaaaaaalig!

4.  Spanning in het hoofd en de spieren : Peppermint, eucalyptus en panaway

Pepermunt en panaway zijn de eerste twee oliën die opgebruikt waren, wat bij mij het meeste effect heeft bewezen en waardoor ik helemaal verkocht ben voor de etherische oliën. Die combo is net als Vicks Vapo Rub als je deze ooit gebruikt, alleen zitten er geen bewaarmiddelen en geurstoffen in en is het helemaal 100% puur natuur uit een flesje.

Gecombineerde pepermunt en eucalyptus kunnen u van verstopte en verstopte lucht naar uw luchtwegen brengen, fris en volledig helder, ze verlichten ook hoofdpijnklachten. De perfecte combinatie als je onder het weer bent en nog steeds werk probeert te verzetten in plaats van je de hele dag ziek in bed te laten kruipen. Ik heb ook de blend van Panaway gekocht met combinatie van pepermunt, wintergroen, helichrysum en kruidnagel. Onmisbaar voor mijn gevoelige spieren en gewrichten. Zeker als ik veel achter de laptop heb gezeten en mijn spieren wat ontspanning kunnen gebruiken.

Hoe te gebruiken: u past het toe rond uw haarlijn als een halo (ik vermijd het gebied vlak naast mijn ogen omdat het kan tintelen en ik vind dat irriterend zo dicht bij mijn ogen) ook geweldig op de achterkant van mijn nek, bovenrug of overal waar pijn is na een training. Kortom overal waar je last hebt van pijnlijke gewrichten en spieren. (best verdunnen met een draagolie)

5. Slaap: Lavendel

Lavendel is zeer kalmerend en een van de hoogst vibrerende essentiële oliën die er zijn. Het verhoogt de slow-wave-slaap die van pas komt bij het vertragen van de hartslag en het ontspannen van de spieren. (Bron)  Als je ooit problemen hebt om in slaap te vallen zoals ik vroeger deed, neem een ​​warme douche, doe lavendelolie op je huid, lees een boek voor het slapengaan en je zult geen problemen hebben om weg te dobberen. Ik slaap degelijk, word heel fris en met een fluweelzachte huid wakker. Als u wilt weten wat de voordelen van de huid zijn, is lavendelolie vochtinbrengend, vol met antioxidanten die helpen vroegtijdig ouder worden tegen te gaan, geïrriteerde huid kalmeren en acne behandelen met zijn antibacteriële eigenschappen. Nogmaals eigenlijk magie in een fles voor je huid en slaaproutine!

Hoe het te gebruiken: Doe een paar druppels in een diffuser en laat hem 's nachts draaien. Uw slaapkamer voelt als een spa. Of wat ik doe is dat ik een paar druppels lavendelolie meng met olijfolie (vervang gerust door een andere dragerolie) en masseer dit op mijn gezicht en nek na een douche voor het slapengaan. Het doet dubbel werk omdat ik de geur kan ruiken die me vóór het slapengaan ontspant en het is EEN BEHANDELING voor mijn huid.

6. Overprikkeling: frankincense

Als ik naar drukkere meetings ga of naar netwerkbijeenkomst, durf ik wel eens last te hebben van de vele prikkels. Veel mensen, veel babbelen, energiën, geuren...  Maar nu bescherm ik me met een druppel Frankincense op mijn kruin. Frank is ondertussen mijn beste vriend. Wierook helpt om beter te aarden en je te beschermen tegen negatieve invloeden. Het helpt me ook om beter te mediteren en te ontladen na een vermoeide dag.

Hoe te gebruiken: Frankincense (Boswellia carterii) kan op verschillende manieren gebruikt worden. Verstuif deze olie tijdens het mediteren om spiritualiteit te stimuleren of voeg toe aan schoonheidsproducten om de huid te verzorgen. Druppeltje op je kruin tegen de vele prikkels. het maakt dan een mooie bubbel rond je. Frankincense heeft een aardse, opbeurende geur. 

7: Zelfvertrouwen: Valor

Deze olie werkt verbazingwekkend goed om meer zelfvertrouwen te krijgen of wanneer je last hebt van paniek/angstaanvallen. Deze olie wordt ook vaak “onze chiropractor in een fles” genoemd. Het kan het lichaam uitlijnen maar ook zeker geestelijk! Denk lichamelijk aan een hernia, maar waardoor wordt deze veroorzaakt? Geestelijke blokkades of stress zijn vaker de veroorzaker van lichamelijke klachten.

Hoe te gebruiken: Smeer hem voor het slapen gaan onder je voetzolen voor een diepere nachtrust. Smeer hem in de ochtend onder je voetzolen voor meer kracht, er werkelijk durven staan. Vol moed er tegen aan gaan. Verstuiven kan ook altijd ter ondersteuning.

Ook iets voor jou?

Wil jij ook graag deze ondersteunende oliën gebruiken om je meer in je kracht te zetten? Dat kan. Je kan ze via mij verkrijgen, via onderstaande link.

Je kan kiezen voor een starterskit. Dat is de meest voordelige aankoop, de grootste besparing en het meest affectieve. Of je kiest voor losse oliën. Ik geef je direct toegang tot de groothandel zodat jij 24% korting verkrijgt en je facturen kan inbrengen in je boekhouding. Vragen of meer info, stuur me een mailtje happyhsp.cindy@gmail.com.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.