Hooggevoelig ondernemen: Match of mismatch?

Gepubliceerd op 5 februari 2019 om 15:08

Een onderneming neerzetten als HSP'er, lijkt niet gemakkelijk. En toch kan het veel voordelen opleveren als je hooggevoelig bent en het aandurft om die grote stap te zetten. Ik laat je graag de voordelen zien.

Ben jij (on)bewust hoogsensitief?

Het is wetenschappelijk bewezen dat 15-20% van de bevolking hoogsensitief of hooggevoelig is. vaak kom je er pas achter nadat je een serieuze inzinking of burn-out hebt gehad. Je moet eerst alle valkuilen doorlopen hebben om te beseffen wat er gaande is, zo lijkt het toch soms.

En het besef is in dit verhaal een heel belangrijke stap. Want van zodra we beseffen dat we hooggevoelig zijn, kunnen we ook beginnen met het aanvaardingsbesef.  En van zodra we het aanvaarden kunnen we in onze kracht gaan staan omdat we dan weten hoe we in elkaar zitten.

Hoe herken je hoogsensitiviteit en hoe kun je ermee omgaan?

Professor Elke van Hoof is bezig met studie die kan testen op hoogsensitiviteit.

Ik neem even iets over van haar website: www.elkevanhoof.be

"Hoogsensitiviteit (HSP) is een persoonlijkheidskenmerk bij ongeveer 15% van de bevolking.

Een persoon met HSP onderscheidt zich door een sterke vaardigheid om externe factoren waar te nemen en ze diepgaand te verwerken.
Een persoon met HSP kenmerkt zich door een sterke vaardigheid om externe factoren waar te nemen en te verwerken waardoor er een verhoogde kwetsbaarheid ontstaat voor overprikkeling. Afhankelijk van in welk situatie de persoon met HSP zich bevindt kan de reactiviteit (veroorzaakt door de overprikkeling) een belemmering zijn voor de verdere (zelf-)ontwikkeling."

Om de juiste tools en trics te vinden om met die hoogsensitiviteit om te gaan is het niet altijd gemakkelijk. Maar je kan daar wel begeleiding in zoeken.

Voor iedereen is het anders om daar de juiste middelen in te vinden, maar zelfonderzoek is hier wel heel belangrijk in. 

Ondernemer worden: durf jij het aan?

Ben je hoogsensitief, dan zal het je niet verwonderen dat je sneller last hebt van stress, lange werkdagen en een drukke werkomgeving. Vaak kan je ook moeilijk om met het gevoel dat het ‘niet klopt’. En dus ben je kwetsbaar voor een burn-out of bore-out. Vaak heb je ook moeite met gezag, of de controlerende functie van een baas. je komt dan extra onder druk te staan. Want je wil het allemaal zo goed doen, of meer nog perfect.

Dus beter niet beginnen met ondernemen? Integendeel. Als ondernemer ben je baas over jouw tijdsindeling, werk je waar en wanneer je wil, geef je zelf zin aan je werk en word je niet gecontroleerd door een baas. Stuk voor stuk zaken die een HSP’er happy maken.

Anderzijds is het natuurlijk een grote stap. Ondernemer worden trekt je aan, maar maakt je misschien ook bang. Er spoken dan allerlei vragen door je hoofd:

  • Is dit wel iets voor mij?
  • Ga ik dit wel aankunnen?
  • Hoe zit het met al het papierwerk?
  • Kan ik daar wel van leven?
  • Ga ik wel geld durven vragen voor wat ik doe?

3 soorten ondernemerschap

Het kan helpen om stap voor stap te werken. Eerst als bijberoeper, freelancer, dan als ondernemer. Dit is het verschil:

In bijberoep werk je nog deeltijds (min. 19u) als werknemer voor een baas. De tijd die je vrij bent werk je voor jezelf als ondernemer of freelancer. Het voordeel is dat je nog een vast inkomen hebt, zekerheid en minder sociale lasten betaald. je noemt het zelfstandig in bijberoep.

Een freelancer werkt als zelfstandige voor één of meer bedrijven. Hij/zij gaat ‘solliciteren’ voor een freelancecontract. De voordelen: je hebt collega’s, je moet niet verkopen en je kan de methodes van het bedrijf gebruiken. Je bent dus a.h.w. een zelfstandige werknemer.

Een ondernemer gaat een stapje verder. Hij/zij ontwikkelt zelf een aanbod en gaat dat verkopen aan zoveel mogelijk klanten. Ondernemers zijn zichtbaar en werken – zeker in het begin – vaak zonder collega’s. Het voordeel: je bent nog vrijer om je eigen ding te doen, je kan jezelf verder ontwikkelen als ondernemer en op termijn mogelijk meer verdienen.

Stap voor stap naar hooggevoelig ondernemen

Wil je ondernemer worden? Bereid je dan goed voor, besef dat ondernemerschap een vak is en gun jezelf de tijd om te groeien in je nieuwe rol. Door te starten in bijberoep, bijvoorbeeld. Ik heb die weg ook afgelegd en geloof dat jij ook geld kan verdienen met je passie.

Daarom ontwikkelde ik een programma op maat van hooggevoelige (bijna-)ondernemers.

Hoe kunnen wij je helpen?

* Vraag je gratis Skypesessie aan en je krijgt van mij 20 minuten intensieve coaching op maat.

* Kijk in ons aanbod , misschien zit er wel een coachingstraject bij dat jou aanslaat.

* Mijn coaching staat gekend om intensief, to the punt en eerlijk te zijn. Ik vertel je niet alleen wat je moet doen, maar ook hoe je het moet doen.

  Daarbovenop begeleid ik je in je mindset als ondernemer en coach ik jou met hart en ziel doorheen het hele traject.

Reactie plaatsen

Reacties

Gerald Rodriguez
een jaar geleden

Sinds 2012 verkoopt Mailbanger.com marketinglijsten met klantnaam/contactgegevens aan veel kleine en startende bedrijven.


we hebben lijsten voor de VS/VK/Australië/Canada en nog veel meer landen


Hier zijn enkele van onze pakketten:

USA Business database with executive contact info - Over 30 million records:
https://www.mailbanger.com/2020-usa-business-database-executive-edition/


2021-2022 USA Homeowner and Residential – 248 million records:
https://www.mailbanger.com/2021-usa-homeowner-and-residential-248-million-records/


108 million USA consumers with age,cell/home phone/address/email:
https://www.mailbanger.com/108-million-usa-consumers-mega-edition/


New Cell/SMS Marketing package of over 30 million USA Customers:
https://www.mailbanger.com/2023-usa-32-million-consumer-cell-phone-numbers-premium-edition/


USA Charity donors:
https://www.mailbanger.com/usa-charity-donor-leads

Australia residential and consumer leads:
https://www.mailbanger.com/mailing-lists-australia/

850 000 Weight loss customers:
https://www.mailbanger.com/weight-loss-diet-leads-lists


We hebben veel meer lijsten - stop met het verspillen van duizenden aan pay-per-click of andere dure vormen van adverteren, en breng direct op de markt voor super betaalbare prijzen.

Alle lijsten worden regelmatig bijgewerkt, koop één keer en het is van jou, zodat je ze voor veel campagnes kunt gebruiken. Ze komen in Excel-bestanden met sorteerbare categorieën


Groeten
Mailbanger. com